İzmir Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi

HKS Kapsamında Dönem İçerisinde Yapılan İyileştirmeler

Güncelleme Tarihi: 05/02/2018

HKS Kapsamında Dönem İçerisinde Yapılan İyileştirmeler

-İlaç Güvenliği ve Güvenli İlaç Uygulamaları kapsamında Acil Servis İlaç dolapları içerisindeki raflar karışımı önleyecek tarzda düzenletilmiş ve kırılmaz camdan kapaklarla kapakları yenilenmiştir. Bu yenileme personel tarafında iş güvenliği ve kullanılabilirlik açısından memnuniyetle karşılanmıştır.

-Acil Servis önünde bulunan rampada personelin ve hastaların inip çıkabilmelerinde güvenliği sağlamak adına, kaydırmaz halılarla tedbirler alınmakta iken bu idarece yetersiz görülmüş ve Acil Servis önüne merdiven ve basamaklar yaptırılarak hastalarımızın ve personelimizin güvenli ve rahat olarak inip çıkmaları sağlanmıştır.

-Hasta ve Personel düşmelerinin önlenmesi için tüm merdiven ve basamaklara kaydırmaz bantlar çekilmiş ve bu dönem içerisinde hastanemizde düşme vakası tespit edilmemiştir.

-Personellerimizin dinlenme odalarında yetersiz kalan kanepe ve dinlenme koltukları yenilenmiştir.

-Fiziki şartlara rağmen kişisel temizlik alanlarının düzeltilebilen birimlerdeki kapıları hastane müdürlüğü tarafından dışa açılır hale getirilmiştir. Ancak bazı birimlerde fiziki yapıdan dolayı bu iyileştirme hareketi tamamlanamamıştır.

-Hizmet Kalite Standartları kapsamında KOD Uygulamaları(Mavi-Beyaz-Pembe) başlatılmış ve gerekli tatbikat ve uygulamaların kontrol ve değerlendirmeleri yapılmıştır.