T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Çeşme Devlet Hastanesi

Ameliyat Öncesi ve Sonrası Hasta Bilgilendirme

Güncelleme Tarihi: 27/09/2018

HASTANEYE YATIŞ HAZIRLIKLARINIZ

Hastanemize yatarak işlem göreceğiniz için ameliyatınız/girişiminizden sonra birveya/daha fazla gece kalabileceğiniz beklentisi ile geliniz.

YANINIZDA GETİRECEKLERİNİZ

1-Resmi kimlik belgeniz

2-Kolay giyilip, çıkarılabilecek bir pijama takımı

3-Diş fırçası ve macunu

4-Tarak, fırça  veya traş takımı

5-Rahat ev kıyafetleri

6-İşlem gününüzde beklemeniz gerekebileceği için kitap, dergi veya hobilerinizle ilgili  şeylerieri  yanınızda bulundurmanız rahatlamanız için yararlı olacaktır.

(Hasta çocuk ise onu eğlendirecek oyuncaklar olabilir)

AMELİYAT ÖNCESİ

-İşleminizden /operasyondan sonra uzun bir süre yıkanmamanız gerekebilir. Bu yüzden işlem öncesi akşam veya işlemin olacağı günün sabahı duş alınız veya banyo yapınız. Bu ciltteki bakteri oranını azaltacaktır.

-Operasyon sırasında ve sonrasında  cildinizdeki renk değişimini görmek önemli olduğu için işlem günü makyaj yapmayınız. Tırnaklarınızda oje , tırnak boyaları olmamalı varsa çıkartılmalıdır.

-Operasyon öncesi gece saat 24:00 dan sonra aç kalınız, doktorunuz aksini söylemedikçe bir şey yiyip içmeyiniz. Ameliyat öncesi erişkinler en az  5 çocuklar en az 4 saat öncesi mutlaka aç olmalıdır. Su dahil hiçbirşey  içmeyiniz. Ameliyat öncesi yenen yemek hafif olmalıdır. Bu anestezi sırasında mide bulantısı , kusma ve diğer komplikasyonları önler. Bu kurala uymazsanız ameliyatınız gecikebilir veya ertelenebilir.

-Operasyon için hastaneye geldiğinizde halen almakta olduğunuz ilaçlarınızı mutlaka yanınızda getiriniz. Eğer şeker hastası iseniz insülininizi mutlaka getiriniz.

-Aşağıda belirtilen ilaçlardan bir veya birkaçını kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza bilgi veriniz. Doktorunuz ameliyatınız için size ilaç alımınız ile ilgili yeni bir düzenleme yapabilir.

1- Kan sulandırıcılar (Aspirin, plavix, coraspin  vb )

2-Şeker hastalığı ilaçları(İnsülin , oral diyabetikler)

3-Antidepresanlar

4-Tansiyon ilaçları

AMELİYAT YERİ HAZIRLIKLARI

Gerekli durumlarda ameliyat olacağınız bölge  ve çevresindeki saçlar/ tüyler hastanede traş edilecektir.  Ameliyat öncesi ameliyat bölgeniz doktorunuz tarafından kontrol edilip, işaretlenecektir. Bu işarete göre traş işlemi yapılacaktır.

KULLANDIĞINIZ CİHAZLAR

-Baston, yürüteç, koltuk değneği, bacak destekleyici ortez vs

-Gözlük işitme cihazı

-Diş protez vs  yanınızda getiriniz.

DEĞERLİ EŞYALAR/ MAKYAJ

Değerli eşyalarınızı evde saklayınız veya yakınınıza teslim ediniz. Ameliyat günü makyaj yapmayınız.

HASTANEMİZİ TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN

TEŞEKKÜR EDER