Hastanemize Kazandırılan Yeni Nesil Fakoemülsifikasyon (Fako) Cihazıyla Katarakt Ameliyatları Yapılmaya Başlanmıştır.
22 Kasım 2024



Hastanemize kazandırılan yeni nesil Fakoemülsifikasyon (Fako) cihazıyla artık katarakt ameliyatları yapılabilmektedir. 

Fako cihazının hastanemize kazandırılmasında emeği geçen başta Alper Çizgenakat Hastane Gönüllüleri Başkanı Emine Çizgenakat olmak üzere,
 Hastane Başhekimi Op. Dr. Cihan Aslan, 
Hastane İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Osman Kıyak, Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Argüç Karol
 ve Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Çalı'ya emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Katarakt, göz içindeki lensin saydamlığını kaybederek opak bir görünüm alması, göz merceğinin yoğunlaşmasıdır.

Göze dışarıdan gelen ışığın ve görüntülerin görme merkezine net olarak ulaşabilmesi için gözün içindeki lens tabakasında kırılması gerekir. Normal şartlarda saydam yapıda olan lens, katarakt geliştiğinde bu saydamlığını yitirir ve görüntü bulanıklaşır. Kişi artık eskiden olduğu gibi net göremez, uzağı ve yakını bulanık veya puslu gördüğünden şikayet eder.

Katarakt, ilaçla veya gözlükle tedavi edilemez ve İlerlemesini durdurabilecek etkili bir yöntem bulunabilmiş değildir. Tek tedavisi ameliyattır ve en güncel olan ameliyat sistemi Fako (Fakoemülsifikasyon) cerrahisidir. Fako cihazı, titreşen ses dalgaları yardımıyla kataraktı göz içerisinde eritir. Böylece katarakt temizlendikten sonra, katlanabilir yapay bir mercek göz içerisine yerleştirilir.

Hastalar genellikle aynı gün içinde ameliyat olup taburcu edilirler, ameliyat sonrası bir süre göz damlaları kullanmaları gerekir.

1
7
5
4