 |  |
Dünya Otizm Farkındalık Ayı kapsamında hastanemiz Eğitim Hemşiresi Nurdane Özay ve Çocuk Gelişim Uzmanımız Sevda Öncül tarafından ‘’Otizmin Farkındayım, Farklılıklara Saygılıyım’’ standı kuruldu.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sibel Argüç Karol’un da katılımıyla hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanları otizm spektrum bozukluğu konusunda bilgilendirdi.
Otizm Spektrum Bozukluğu(OSB) Nedir?
Sosyal iletişim ve etkileşimdeki kalıcı yetersizlikler, sınırlı/yinelenen davranış örüntüleri, aynılıkta ısrarcılık, rutinlere bağlılık ve duyusal uyaranlara aşırı duyarlılık ya da duyarsızlıkla kendini gösteren ve belirtileri yoğun olarak 24 ay ve sonrasında ortaya çıkan bir gelişimsel yetersizliktir.
Çocuğunuzda OSB Olduğundan Şüpheleniyorsanız Ne Yapmalısınız?
Eğer çocuğunuzun Otizm Spektrum Bozukluğu belirtileri gösterdiğini düşünüyorsanız bu durumu zaman kaybetmeden aile hekiminizle paylaşmalısınız. Aile hekiminiz “Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme(ÇPGD) Programı” dahilinde çocuğunuzu otizmin risk faktörleri bakımından değerlendirebilecek ya da bulunduğunuz yerdeki en yakın Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanına başvurmanız konusunda sizi bilgilendirecektir.
Unutmayın; Erken tanı ve müdahale, çocuğunuzun var olan potansiyelinin en yüksek düzeyde değerlendirilmesi ve gelişimsel destek programlarının etkin bir şekilde uygulanabilmesi bakımından oldukça önemlidir! Erken müdahale programları çocuğun ihtiyaçlarına uygun, sürekli ve nitelikli olduğunda toplumsal uyum becerilerinde ve diğer gelişim alanlarında ilerlemeler görülebilmektedir.
 |  |